October 30, 2008

Marchela Show Time

Pažystu vieną veikeją - Marchelą. Anas yra mano mažasis bratka. Moka valgyt gaminti tikrai neprasčiau uz patį gi maestro Oliverį - pudingus, krem briule, zacyrka ar hogel mogel... bilia ka ir iš bilia ko pagamins, ir dar gardumui vietos atras.

Pas mus šeimoje maisto tradicija labai stipriai įleidusi šaknis... prieskonių, pateikalų, receptų ir desertų kultivavimas jau nuo vaikystės jamė startą... savo senelę (mamute) pamenu baltuose garuose paskendusią, mažoje virtuveleje visa diena verdant naminius makaronus, maišant darzovių troškinį, kepančią "zuiki", pilstančią saldžią vaisių sriubą... dažnai prabėgu vaikystės prisiminimų takeliu ir pro atidarytą virtuvės langą užuodžiu kaip sklinda virtuvės stebuklų kvapai.... tokiais atvejais pabundu, ir pagautas kūrybinio ikarščio pats pradedu gaminti ... bet ne bilia ką ir iš bilia ko:)... vienas malonumas paimti ir sumakulinti tailandietiską moliugų sriuba su kariu ir kokoso pienu, arba suplakti karamelėje apkeptų kriaušių, apelsinų ir imbiero kokteilius... uuuh, net dabar užsimaniau tokį vieną smoothy įšauti...

Man iki šito shustriako vardu Marchius, dar tikrai toli... todėl užleidžiu vietą po saulę jaunėliui... tegul sakau draskosi. Beje, kam įdomu galite rytais per TV1 užmesti akį į tai Marchela ten išdarinėja TV virtuvėje... laida berods rytinė "Pabusk su TV1" vadinasi. Tai tiek šiam rozui.

Skanaus.

2 comments:

Sun and Sand said...

Na taip, kad Marcius kepejas matos isakart, vos paziuri ta laida: kai im koki produkta (pvz visto krutinele), tai taip isminko ir iskocioj, kad tik kulinars-eksperts taip sugeba!

Anonymous said...

Saunuolis Marcius, living the dream jaunuolis:)