August 30, 2009

Ikvepimas ateina

Praejo bemaz puse metu nuo to laiko kai dingau is eterio. Nebuvo ikvepimo. Ir nerasiau. Uzdavinejau sau klausimus ir tarsi nesvarius skalbinius meciau i ora atsakymus, kam ir kodel as cia rasau, kokia viso to prasme, ar tai laiko svaistymas... yra juk rimtesniu darbu, reikalu, prievoliu ir siaip malonumu, kuriems reikia patrupinti savo laisvalaikio kriauksle, palesinti pereksles...
tiesa - viena dalyka supratau, jog be ikvepimo as nenoriu nieko daryti... na tenka, bet... ikvepimas, inpiracija, kaip ta atsokusi spyruokle ismeta tave i veiksma, o tu, tarsi ant sparnu, leki, darai, imi, duodi, cia ir dabar... per 2,5 sekundes tu jau veiksmo sukuryje ir linguodamas galva, kaip berasai zirgelis, zvengdamas sokineji per gyvenimo barjerus, griovius ir negandas, net nesusimastydamas, kad tokie yra... tiesa sakant, tu ju net nematai. "0 parkiu" ir max. rezultatas... tada stebteliu ir susimastau.. kaip cia taip lengvai (arba kaip latviai sako izzi) gavosi, kaip perbridau upe nesuslapes koju, kaip perejau lynu, nors niekada to nebuvau dares?

Bet buna ir atvirksciai...  pameni? vertei, stumei save judeti, sakei jok zirge, stenkis, se tau zonlglierius rimbu per sona, se tau per kita, ziurek atsilieki... nori buti pirmas? nori avizu? tai varyk, spausk gaza... koks ikvepimas? apie ka cia kalbi? davai tik kabink siupeliu, krauk, dek ir pirmyn... nenori? uzsimanyk. Nesigauna - padaryk. Po kiek laiko atsichiuhini ir ziuredamas i pajuodavusius paakius, svininius antpecius, savo sudraskytus marshkinius... pasidaro graudu, ir pikta ir tu pasiunti visus aplink, iskaintant save pati, velniop... taip stengeisi, o tau absoliuciai nieko nesigavo, ech o as tiek daug vilciu dejau... na ka brolau, teks toliau su treninginem kelnem ir pilnom kisenem sudo ispirkineti savo pramazus arba jeigu tave gerai pagasdinsiu, paimsiu "ant stracho", gal tu palusi ir darysi viska ko as tik panoresiu... na?

Yra iseitis? kogero... kaip diedulis DaVincius pasake "great genius is born in great relaxation"... muzos atbrenda i svecius kai vandens pavirsius lygus, o tavo proto bangos ilgai triuksmave atsimusa i tylos kranta ir sudusta... suputoja, letai atsitraukia i gelmes ir nutyla... va tada ateina ikvepimas. Per 2,5 sekundes. 

No comments: